CITO-viikko on nyt CITO-kausi

Alkaa olla jo monivuotinen perinne, että joka kevät ja syksy geokätköilijät huolehtivat pelilaudastaan eli maapallosta erityisen huolellisesti. Geokätköilijät ovat kokoontuneet CITO:amaan eli keräämään roskat pois tietyltä alueelta ja piilottamaan kätkön tilalle. Tietysti myös vieraslajien raivaukset tai kohteen luonnontilaan palauttaminen on saattanut kuulua CITO:n ohjelmaan yhtälailla.

Ei satokausi vaan CITO-kausi

Tänä vuonna Geocaching HQ on päättänyt laajentaa CITO-viikkoa yhdestä viikosta kolmeen kuukauteen. Niinpä tänä vuonna on yhteensä 6 kuukautta, jolloin CITOamalla voi ansaita souvenirin. Tai kaksi. Nämä jaksot ovat:

CITO 2019, kausi 1 – 1. maaliskuuta – 31. toukokuuta 2019

CITO 2019 kausi 2 – 1. syyskuuta – 30. marraskuuta 2019

Muutoksen taustalla on palaute innokkaimmilta kätköilijöiltä ympäri maailmaa, jotka ovat perustelleet muutosta tällä tavoin:

  • Monissa paikoissa ympäri maailmaa viikko huhtikuussa tai toukokuussa on liian pimeää tai kylmää aikaa onnistunee CITO-tapahtuman järjestämiseen
  • Kevään viikolla monet saksalaiset kätköilijät eivät ole voineet järjestää CITOja, koska on lintujen pesintäkausi ja monet luontokohteet ovat saavuttamattomissa
  • HQ haluaa tarjota joustavuutta paikallisille järjestöille järjestää CITO-tapahtumia.

Souvenirit saa siis itselleen osallistumalla tai järjestämällä CITO-tapahtuman yllä mainittuina ajankohtina. Kummastakin kaudesta saa oman souvenirin erikseen.

Minusta muutos kuulostaa vähän höpsöltä siinä mielessä, että onhan aiemminkin CITOja voinut järjestää koska tahansa. Tietysti siitä ei ole saanut souveniria, mutta onko tuolla niin paljon väliä? Samapa tuo, ei ainakaan tarvitse stressata souvenirista, kunhan muistaa käydä paikallisessa CITO-tapahtumassa edes 3 kuukauden aikana. Toisaalta jos tämä houkuttelee CITOn järjestäjiä useammin, niin se on tietysti hyvä asia se.

Souvenir-kalenteri

Tuntuuko, ettet muista koska souvenireja on saatavilla etkä jaksa aina tulla piipahtamaan tällä sivustolla sen takia (5 seuraavaa souveniria on listattu sivuston oikeassa reunassa). Ei hätää, ota käyttöön jo pidemmän aikaa tarjolla ollut 6123tampere.com -sivuston Souvenir-kalenteri ja näet tulevat souvenirit kätevästi vaikka puhelimen kalenterista. Ohjeet kalenterin käyttöön ottoon löytyy tästä aiemmasta kirjoituksesta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.