Augmented reality -mobiilisovellus ratkomaan sudokumysteerit

Sudokut ovat mukavia tehtäviä mysteerikätköissä, koska niissä tietää mitä pitää tehdä ja ne yleensä ratkeavat helposti. Tai jos eivät ratkea, niin aina voi etsiä netistä sopivan Sudoku solverin (esimerkiksi tämä), jolla tehtävän saa ratkaistua. Mutta onhan siinä aina pieni vaiva, kun joutuu lähtöluvut solverin syöttämään. Mutta uudehkon iPhonen käyttäjät eivät joudu enää naputtelemaan lähtöarvoja taulukkoon, sillä avuksi on tullut AR (Augmented reality, lisätty todellisuus) mobiilisovellus, joka ratkoo sudokut tuosta noin vain.

Magic Sudoku -sovellus toimii siten, että kännykän kameralle näytetään sudokuruudukoa. Sovellus tunnistaa sen vähän kuin QR-koodin ja sen jälkeen sovellus näyttää oikean ratkisun sudokun päällä. Napauttamalla ruutua sovellus poistaa ratkaisun. Muutoin ratkaisu jää näkyviin. Sovelluksella voi ratkoa vaikka useamman sudokun samalla kertaa. Katso alta videolta miten hyvin homma toimii.

Sovellus maksaa Applen AppStoressa 1,09 € ja se vaatii iPhone 6S:n tai uudemman tai iPad pron toimiaksen. Jos ei tykkää ratkoa sudoku mysteereitä käsin tai solverilla niin panostus kannattaa. Sovellus toimii todella hyvin ja lyhyen testin aikana ei tullut vastaan sudokua, jota sovellus ei osaisi ratkoa tai ei tunnistaisi. Kuten QR-koodien kanssakin, niin myös tällä sovelluksella valaistus tulee olla riittävä sekä puhelimen etäisyyden ratkottavasta sudokusta sopiva. Huomasin myös, että jos puhelin on kovin vinosti suhteessa sudokuun, ei sovellus tunnista sudokua. Sovellus ei myöskään osaa muita pulmatyyppejä kuin perussudokun eli samuraisudokut ja muut odottavat vielä omaa sovellustaan 🙂

Magic Sudokulla sudokujen ratkaisu onnistuu myös suoraan tietokoneen tai tabletin ruudulta eli mikään pakko niitä ei ole tulostaa. Tällä hetkellä sovellus ei osaa tunnistaa käyttäjän käsin kirjoittamia numeroita, joten sudokun tarkistimena sovellus ei toimi. Sovellusta ei ole tällä hetkellä saatavilla Androidille, mutta tekijät ovat luvanneet tutkia Googlen AR ohjelmointirajapinnan suomia mahdollisuuksia sovelluksen toteuttamiseen. Tällä sovelluksella mysteerinratkonta siirtyy nykyaikaan (vai tulevaisuuteen?). Tiedätkö jonkun toisen mysteerien ratkontaa tai geokätköilyä helpottavan AR-sovelluksen? Vinkkaa siitä kommentoimalla.

One comment

  1. Facebookin puolella kommentoitiin, että Google Goggles ratkoo myös sudokuita samaan tapaan, joten tästä oiva työkalu Android-käyttäjille.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.