Geocache Health Score kertoo, onko kätkö kunnossa

Algoritmi perustuu yhdistelmään kätkökirjauksia ja olosuhteita mukaanlukien seuraavat:

 • DNF:t (Did Not Find)
 • Huoltotarvepyynnöt
 • Arkistointipyynnöt
 • Kätköt, joita ei ole löydetty pitkään aikaan
 • Kätkön vaikeus ja maastoluokitus

Tukea kätkönomistajille

Health scoren avulla pyritään tukemaan kätkönomistajien toimintaa. Jos pistemäärä laskee tietyn pisteen alle, lähtee kätkönomistajalle viesti sähköpostilla automaattisesti. Sähköpostiviestissä kerrotaan, että kätkönomistajan tarvitsisi mahdollisesti tarkastaa kätkönsä kunto. Jos saat tällaisen viestin niin sinulla on muutamia vaihtoehtoja mitä voit tehdä:

 • Huoltokäynti: Lampsit kätkölle ja suoritat tarvittavat korjaustoimenpiteet. Huoltokäynnin jälkeen kuittaat Owner maintenance logilla tilanteen ja geokätköilijät tietävät, että kätkö on taas kunnossa
 • Säädä D/T luokitusta: Jos kätkösi onkin vaikeampi kuin mitä olet ajatellut, on ehkä hyvä korjata D/T-luokitusta vaikeammaksi, niin kätköilijät tietävät mitä odottaa paikan päällä.
 • Hyllytä kätkö: Jos et ehdi tarkastamaan kätköäsi muutaman päivän sisällä, hyllytä kätkösi. Hyllytyslogiin voit vielä lisätä arvion siitä milloin teet huollon. Kun kätkö on kunnossa, niin Owner maintenance -logia kehiin ja kätkö takaisin aktiivisesti Enable-napilla.
 • Arkistoi kätkö: Jos päätät, että kätkösi aika on koittanut ja purkin on syytä päästä eläkkeelle, niin ei muuta kuin kätkö arkistoon. Tämän jälkeen tietysti pitää käydä hakemassa maastosta vielä georoskat pois.

Tarkastajan rooli

Jos kätkön pistemäärä ei muutu jonkin ajan kuluttua siitä kun kätkönomistajalle on lähtenyt sähköpostia asiasta, voi kätkötarkastaja ottaa sinuun yhteyttä ja ehdottaa vielä jatkotoimia, mikäli kätkösi edelleen tarvitsee huoltoa. Voit vastata kätkötarkastalle Note-viestillä, jos tarkastaja laittaa kätköösi viestin. Notessa on hyvä kertoa, milloin aikoo kätkön huoltaa.

Dashboardille uusi työkalu

Geocaching.comin Dashboardille (kojelauta, tai kätköilijän oma sivu) on ilmestynyt myös uusi työkalu, joka näyttää Health Scoren mukaan huoltoa vaativat kätköt. Tästä näkymästä geokätköilijä voi myös klikkailla läpi kätköt ja lueskella viimeisimmät loggaukset, jotka saattavat kertoa tietoa kätkön tilasta. Lisäksi kätköt voi lisätä listaan (premium-jäsenille tarjottu ominaisuus) ja samasta näkymästä voi huoltokäynnin jälkeen kirjata myös owner maitenance -loggauksen. Valitettavasti minulla ei tällä hetkellä ollut kätköjä, jotka vaatisivat huoltoa, niin en saanut tästä kuvankaappausta otettua. Lisätään tähän kuva heti, kun sellaisen jostain saan.

4 comments

  1. Ei näy ei. Käsittääkseni health score ei tule näkyviin kätköön vaan on piilossa. Kätkötarkastaja tuon taitaa nähdä. Mielenkiintoista olisi kyllä, jos tieto olisi julkinen. Ehkä se saisi kätkönomistajat kiillottamaan kilpeään ja pitämään kätköistä parempaa huolta. Tai sitten ei.

 1. Ei oikein toimi tuo, kätköille missä D4 ja denari osuus löytöjä suurempi tulee ilmoituksia-kätkösi saattaa tarvita huoltoa ja jakareita saa poistella vaikka kätkö hyvässä kunnossa

  1. Juu, ei se varmaan kaikille maailman kätköille toimi täydellisesti. Tietysti jos denariosuus on löytöosuutta suurempi, niin aina voi miettiä pitäisikö D-arvoa vieläkin nostaa? Toisaalta D4 luokituksesta sanotaan, että “might require multiple trips” eli voipia vaatia monta visiittiä, että siinä valossa D-arvo on kohdallaan. Ainahan voi koittaa antaa palautetta HQ:lle, jos tuntuu, että Cache Health Score -algoritmi (CHS) ilmottelee turhaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: