Uusi geocaching.com ominaisuus: Solution checker

Viime yönä geocaching.comin päivityksessä sivustolle ilmaantui uusi ominaisuus: Solution checker, joka siis on pitkälti sama asia kuin geochecker, mutta yksinkertaisempi.

Ratkaisuntarkistin tulee automaattisesti mysteerikätköjen kätkökuvauksiin, jos kätkön omistaja on sen aktivoinut. Oletuksena tarkistin on pois päältä. Solution checker ei myöskään ole nähtävillä, jos kätkökuvausta katselee Geocaching -mobiilisovelluksella. Uuden solution checkerin saa aktivoitua helposti uusin tai vanhoihin kätköihin laittamalla rastiruutuun kätkökuvauksen muokkaus sivulla (eli kätkösivulta Admin tools -kohdan alta edit).
4cc83c34-86b6-49d4-91c6-eebdd7146e69.png

Kun rasti on ruudussa, ei muuta tarvi tehdä. Solution checker automaattisesti käyttää mysteerin loppupisteen koordinaatteja tarkastuksen oikeana ratkaisuna. Geocaching.comin oma tarkistin sallii 10 yritystä 10 minuutin aikana. Kun kätköiljä saa ratkaisun oikein, solution checker päivittää geokätkökuvaukseen geocaching.comissa oikeat koordinaatit automaattisesti, mikä on varsin kätevää.

Kehittyneempiä ominaisuuksia, kuten kuumia pisteitä, tarkastuskertojen määrän näyttämistä, sanacheckkeriä, tarkastuskertojen määrän rajoittamista, eri koordinaattien tarkastamista, jne. uusi checker ei tue. Mutta mikään ei estä jatkossakaan käyttämästä muita geocheckereitä, kuten mainiota geocache.fi:n tarjoamaa geocheckeriä. Hyvänä puolena HQ:n omassa tarkastimessa on ehdottomasti lisäämisen helppous ja koordinaattien automaattinen päivittäminen. Huonona puolena sen sijaan on ominaisuuksien puute sekä se, että tarkistin ei ole saatavilla muille kätkötyypeille kuten multeille. Mutta askel oikeaan suuntaan tämä kyllä on.

Kommentoi mitä mieltä olet uudesta tarkistimesta.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.