61°23° Tampere täyttää kaksi vuotta

Niin se aika kuluu. Blogille tulee tänään kaksi vuotta täyteen. Sinänsä kaksi vuotta ei ole vielä kovin pitkä elinkaari blogille, mutta tuntuu, että paljon on tapahtunut sitten blogin aloittamisen. Eikä pienin muutos varmasti ollut blogin muuttaminen uuteen osoitteeseen viime syksynä. Se aiheutti paljon työtä, mutta toivottavasti muutos on ollut sen arvoinen. Itse ainakin olen ollut tyytyväinen uudistuneeseen ulkoasuun. Ongelmitta muutto ei kuitenkaan sujunut ja vanhoissa postauksissa on ollut ongelmia kuvien näkymisen kanssa. Nämä kuitenkin pitäisi nyt olla kaikki korjattu.

jean-victor-balin-balloons-800pxVierailijoita blogissa on riittänyt aika mukavasti. Blogissa on vierailtu vuoden aikana 90 000 kertaa mikä on aivan huikea määrä! Viime vuonna kävijöitä oli reilut 24 000, joten kehitys on ollut huimaa! Tietysti onhan se selvä, että kun juttuja tulee lisää, niin hakukoneiden kautta väki löytää enemmän blogiin, mutta myös vakiolukijoita on varmasti tullut lisää. Suosituimpana päivänä blogissa vieraili yli 1400 kävijää. Muistakaahan ihmiset tykätä blogista Facebookissa (www.facebook.com/6123tampere) niin saatte uusimmat postaukset suoraan omaan fiidiin. Joskin nykyään Facebook ei niitä näytä, ellei päivityksiä erikseen tilaa. Niinpä kannattaa tykkäämisen lisäksi tilata itselleen ilmoitukset, jolloin ei uusi julkaisu ei pääse livahtamaan ohi (kuva 1). 61°23° Tampere löytyy toki myös Twitteristä ja Instagrammista. Sekä Periscopesta.

Kuva 1 - Facebookissa tykkäyksen lisäksi kannattaa tilata itselleen julkaisut. Muuten niitä ei välttämättä näytetä.
Kuva 1 – Facebookissa tykkäyksen lisäksi kannattaa tilata itselleen julkaisut. Muuten niitä ei välttämättä näytetä.

Blogia voi edelleen seurata myös sähköpostilla. Emme ikinä lähetä spämmiä, joten luvassa on vain postauksia. Uutiskirjettä blogissa ei ainakaan vielä ole.

Postauksia..

Blogin ylivoimaisesti suosituin postaus on ollut 10 vinkkiä mysteerin ratkontaan. Mysteerit siis tuntuvat kiinnostavan. Katsotaan josko kevään mysteerikurssi(t) poikisi jonkun uuden kirjoituksen aiheesta. Myös muutamat muut postaukset tuntuvat olevan kestosuosikkeja. Kiva, että “klassikkoja” on löytynyt ja niiden pariin on mukava palata uudestaan ja uudestaan. Toki myös tuotearviot tuntuvat olevan kovin kiinnostavia. Silti jatkossakin tarkoitus on kirjoittaa laajalla skaalalla eri aiheista – ehkä jopa entistä laajemmalla. Eli tilastojen ohjaamana – suuremman suosion toivossa – blogia ei tulla jatkossakaan kirjoittamaan. Sen sijaan pyrin kirjoittamaan geokätköilijöitä kiinnostavista aiheista, ajankohtaisia uutisia unohtamatta.

Postauksia viimeisen vuoden aikana tullut miltei 100 kappaletta. Eli noin kaksi per viikko. Oma tavoite on pyrkiä vähintään yhteen postaukseen viikossa, joten tuo tavoite on ylittynyt reilusti. Eikä luvussa ole mukana Facebookkiin tehtyjä pienempiä päivityksiä. Jos joku ihmettelee miksi osa jutuista tulee vain Facebookkiin, niin syy on yksinkertainen. Joskus jutussa ei ole asiaa muutamaa lausetta enempää, eikä silloin välttämättä kannata kirjoittaa blogipostausta, vaan on helpompaa päivittää asia vain Facebookkiin. Kannattaa siis seurata blogia myös siellä.

Postaustoiveita saa esittää edelleen kommenteissa, sähköpostilla tai Facebookin kautta sekä tietysti kasvotusten tavattaessa. Niitä pyritään toteuttamaankin mahdollisuuksien mukaan jatkossakin. Kaikki toiveet eivät aina toteudu, koska esim. paljon toivottua GeoawareFIN tarkastajan haastattelua ei useista pyynnöistä huolimatta koskaan saatu. Jos sellainen joskus saadaan, niin toki se julkaistaan 🙂

Kirjoittajan näkökulmasta toiveena olisi tietenkin, että ihmiset kommentoisivat postauksia. Myös tykkäykset Facebookissa lämmittävät mieltä. Facebook -jaot saavuttavat satoja ja joskus jopa tuhansia ihmisiä, niin silti vain muutama peukku kääntyy ylöspäin. Ehkä se kertoo siitä, että olisi syytä kirjoittaa parempia juttuja 🙂 Jos juttu lämmitti mieltäsi niin olisi kiva, jos sille näyttäisi peukkua Facebookissa. Tai sitten kertoisi asian kommentoimalla joko Facebookissa tai suoraan blogiin. Facebookin kommentit yleensä unohtuvat, mutta blogissa olevat kommentit säilyvät myös tuleville lukijoille ihmeteltäväksi. Teille rakkaat lukijat tätä kuitenkin kirjoitan, joten olisi kiva kuulla teistä aina aika ajoin.

 

4 comments

  1. Kiitos loistavasta blogista, jota ilman en tietäisi läheskään sitä kaikkea mitä kätköilystä tiedän ja jäisin tietämättä mikäli en sitä lukisi.

  2. Joo, tämä on hieno blogi! Mielenkiintoisia ja ajantasaisia juttuja meiltä ja muualta. Iso kiitos!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.