Älä osta Groundspeakin Geocaching sovellusta

Moni on varmaan ihmetellyt, miksi Groundspeakin maksullinen peräti liki 10 euroa maksava kätköilysovellus ei päivity. Uudet hienot ominaisuudet, kuten viestikeskus, ovat tulleet nopeasti Geocaching Intro -appikseen, mutta eivät wanhaan maksulliseen sovellukseen. Kuten hiljan julkaistusta Geocaching.comin älypuhelin sovellusten vertailusta käy ilmi, eivät ominaisuudet kuitenkaan ole ihan identtiset ja joitain tärkeitä ominaisuuksia kuten Pocket Queryt puuttuvat Geocaching Introsta edelleen.

Köyhällä on vara halpaan

Kuva 1 – Geocaching maksullinen sovellus tulee poistumaan ennen pitkää.
Kuva 1 – Geocaching maksullinen sovellus tulee poistumaan ennen pitkää.

Asiaan on kuitenkin selkeä selitys. Groundspeak on ilmoittanut, että he keskittyvät lisäämään toiminnallisuutta uuteen ilmaiseen Intro appikseen. Osa uusista Intro-appiksen toiminnallisuuksista tulee vain Premium-jäsenten käyttöön. Vanhaa 10 euroa maksavaa sovellusta ei tulla päivittämään eikä esim. viestikeskusta tulla siinä näkemään. Koskaan. Sen sijaan viestikeskus on myös Intron ilmaisessa versiossa, jotta kaikki kätköilijät olisivat viestikeskuksen avulla tavoitettavissa. Yleisesti ottaen, Groundspeakin tavoite on, että jossain kohtaa kaikki vanhan sovelluksen ominaisuudet löytyvät myös Intro -sovelluksesta ja vanha sovellus jää täysin turhaksi. Tässä siirtymävaiheessa on siis kaksi sovellusta rinnan.

Taustalla on siis idea, että kätköilysovelluksen voi ladata ilmaiseksi AppStoresta tai Google Playsta ja näin pääsee alkuun kätköilyssä. Jossain kohtaa sitten, jos innostuu enemmän harrastuksesta, sovelluksen täydet ominaisuudet saa käyttöönsä maksamalla premium-jäsenyyden. Ja tietysti nykyisille premiumeille ominaisuudet ilmaisessa sovelluksessa ovat suoraan käytössä. Vaikka se tuntuu ehkä hieman hölmöltä, että sovelluksen nimi on Intro app ja sitä käyttävät myös kokeneet kätköilijät, niin varmasti jossain kohtaa nimikin voi muuttua kun vanha kympin sovellus poistuu.

Groundspeak on tehnyt tämän päätöksen kätköilijöiltä saadun palautteen perusteella. Kieltämättä ei tunnu reilulta, että kun maksaa vuosittaista kolmenkympin premium-jäsenmaksua, niin pitäisi vielä maksaa kymppi päälle sovelluksesta.

Eli tästä päästään postauksen otsikkoon: Älä osta kallista kympin sovellusta, koska siihen ei tule uusia ominaisuuksia ja jossain kohtaa se jää kokonaan pois käytöstä.

2 comments

  1. Kiva huomata tälläinen, kun on maksanut kys. sovelluksesta n. 2 vuotta sitten ja nyt se sitten ollaan lakkauttamassa. Vielä kun se onneksi toimii kohtalaisen hyvin, eikä ole mitään valittamista. Introssa on näköjään hinnottelulla pilattu. 🙁

  2. Joo vielä toimii hyvin. Aikataulua tuosta luopumiselle ei ole kerrottu tarkemmin. Introhan on ilmainen, ettei se nyt hinnalla ole pilattu. Toki jos haluaa siitä kaiken hyödyn irti, niin premium-jäsenyyden geocaching.comiin se vaatii. Mutta sillä jäsenyydellä saa kaikkea muutakin kivaa, joten ei siinä pelkästä introsta maksa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.