Kartan vaihtaminen geocaching.comissa

Viime päivinä on kuulunut käyttäjiltä raportteja, että Google Maps ei ole enää Geocaching.comin karttana. Asia varmasti liittyy siihen, että Google Mapsin käyttö ei ole palvelun tarjoajalle nykyisin ilmaista jos liikennemäärät ovat riittävän isoja, tulee kartan käytöstä maksaa. Joka tapauksessa jos haluaa käyttää Google Mapsia edelleen se onnistuu, kunhan se käy valitsemassa itselleen päälle kartta-asetuksista.

Kartta-asetukset löytyvät esimerkiksi kun klikkaa minkä tahansa kätkökuvauksen auki ja sieltä ennen loggauksia klikkaa kartan suuremmaksi (kuva 1). Avautuvasta isommasta kartasta avaa sivupalkin jos se on pienennettynä klikkaamalla sitä. Sivupalkista löytyy nappi (Set Map Preferences) (kuva2), josta pääsee valitsemaan mieleisensä vakiokartan (kuva 3).

Kuva 1 - Isomman kartan ja asetukset löytää vaikkapa kätkökuvauksen kartan vierestä klikkaamalla linkkiä "View Larger Map"
Kuva 1 – Isomman kartan ja asetukset löytää vaikkapa kätkökuvauksen kartan vierestä klikkaamalla linkkiä “View Larger Map”
Kuva 2 - Kartta asetukset löytyy kartan oikealla puolella olevasta työkalupalkista. Jos palkki ei näy klikkaa vihreätä kaistaletta, jolloin palkki tulee esiin.
Kuva 2 – Kartta asetukset löytyy kartan oikealla puolella olevasta työkalupalkista. Jos palkki ei näy klikkaa vihreätä kaistaletta, jolloin palkki tulee esiin.
Kuva 3 - Karttavalintoja on kaksi: Google Maps ja OpenStreetMap pohjainen kartta.
Kuva 3 – Karttavalintoja on kaksi: Google Maps ja OpenStreetMap pohjainen kartta.