Suomen vanhin FBA?

Tänään sattui hauska sattumus. Sain sähköpostia jomadaFINiltä, että olisimme mahdollisesti tehneet Suomen vanhimman FBA:n Harjuksen kanssa. FBA siis tarkoittaa Found Before Approval eli kätkön löytämistä ennen kuin tarkastaja on sen hyväksynyt. Kyseessä on siis Tampereelle julkaistu kätkö Mossin rata. Kätkön ensimmäiset löytäjät olivat hieman yllättyneet, kun olivat löytäneet kätkön ja siellä oli meidän nimet valmiina vuodelta 2011.

Itse olin unohtanut koko sattumuksen, mutta tosiaan Maurinkylän Yö -multia etsiessämme marraskuisena iltana 2011 löysimme kaksi purkkia. Ensimmäinen purkki vaikutti aika mitään sanomattomalta ja huonolaatuiselta. Ei ihan sitä mitä olimme odottaneet vikunjalta. Logikirjakin oli vain läjä Post it -lappuja. Laitoin vitsillä vihkoon loggauksen päivämäärineen ja merkinnän FBA. Joskus asiasta oli myöhemminkin puhetta, mutta sittemmin koko juttu unohtui, kun löysimme kyllä sen oikean Maurinkylän yön purkinkin.

Tänään tosiaan sain kuulla, että nyt ko. purkki on löytynyt Mossin Rata -kätkön loppupisteenä. Purkki ei enää ollut samassa paikassa, kun mistä sen löysimme, mutta nimemme oli edelleen logikirjassa. Onko tässä Suomen vanhin FBA?

Sitä jäin kyllä hieman ihmettelemään, että logikirjaa ei ollut uuteen purkkiin vaihdettu, koska se ei ollut kovin laadukas. Muistaakseni purkkikaan ei ollut paras mahdollinen. No kai se asiansa kätkönä ajaa. Sen verran täytyy vielä sanoa, että ajattelin kyllä käydä tuolla uudella kätköllä ihan paikan päällä ennen kuin löydön kirjaan geocaching.comiin 🙂

 

Kuvan kätkö ei liity tapaukseen

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.