WWFM 2025 – kansainvälinen flashmob tulee taas

World Wide Flash Mob (WWFM) on hauska kansainvälinen tapahtuma, jota vietetään jo 22. kertaa ympäri maailmaa. Alun perin Podcacherin ideoima tapahtuma yhdistää geokätköilyn ja flashmobin – eli lyhyen, yllättävän kokoontumisen. Jujuna on se, että nämä flashmob-tyyliset geokätköilymiitit järjestetään täsmälleen samaan aikaan eri puolilla maailmaa. Tänä vuonna WWFM pärähtää käyntiin lauantaina 23. elokuuta 2025 klo 20:00 Suomen aikaa.

Mikä ihmeen WWFM?

WWFM eli World Wide Flash Mob sai alkunsa geokätköilypodcastia tekevän Podcacherin ideasta. Tapahtuma on järjestetty jo vuodesta 2007 lähtien, ja tänä vuonna on vuorossa jo 22. WWFM. Alkuvuosina näitä miittejä pidettiin useamminkin vuodessa, joten siksi järjestysnumero on ehtinyt nousta näin korkeaksi. Toki korona-aikaan tapahtumissa oli taukoa.

Podcacher tekee tapahtumaa varten myös omia Pathtageja, joita voi ostaa heidän sivujensa kautta, ja joinain vuosina on ollut tarjolla ihan oma geokolikkokin. Kyseessä ei ole virallinen tapahtuma, eli souveniria tästä ei heru – mutta sehän ei haittaa, koska ideana on vain pitää hauskaa ja tuoda vähän flashmob-meininkiä geokätköilyn maailmaan. Lisätietoa tapahtumasta löydät täältä.

Miten järjestän oman WWFM-tapahtuman?

WWFM:n järjestäminen on melkein yhtä simppeliä kuin tavallisen geokätköilymiitin tekeminen – vähän luovuutta mukaan ja homma hoituu! Tässä muutama vinkki alkuun:

  1. Keksi miitille joku hauska ja yllättävä flashmob-idea (katso alta vinkkejä, jos ideat hukassa).
  2. Tee tapahtumalle kätkökuvaus normaalisti.
  3. Lisää miitin otsikon alkuun “WWFM XXII” (XXII on tämän vuoden järjestysnumero).
  4. Ota ryhmäkuva tapahtumassa!
  5. Laske osallistujat ja halutessasi voit raportoida määrän Podcacherille.

Muista, että miitin on kestettävä vähintään 30 minuuttia, mutta flashmob itsessään voi olla paljon lyhyempi – muutamia minuutteja. Usein hyvä tapa on kokoontua porukalla, ottaa ryhmäkuva ja hoitaa virallinen miittiosuus ensin, ja sitten tehdä flashmob erillisenä juttuna sen jälkeen. Näin osallistuminen flashmobiin on täysin vapaaehtoista, eikä se ole kytköksissä itse miittiin – vaikka monille se onkin se päivän kohokohta.

Voit toki tehdä myös toisin päin: ensin flashmob ja sitten miitti. Kokemuksesta tosin voi sanoa, että pieni valmistautuminen etukäteen auttaa saamaan flashmobista enemmän irti – osallistujat usein kaipaavat pientä lisäohjeistusta kätkökuvauksen ohjeiden lisäksi. Ja mikään ei tietysti estä palaamasta geokätköilyjuttujen pariin flashmobin jälkeen uudestaan, vaikka virallinen tapahtuma olisikin jo loppunut.

Jos kaipaat ideoita flashmobiin, voit katsoa aiemman juttumme aiheesta. Tässä myös muutama uusi idea inspiroimaan Flashmobin suunnittelua:

  • Varustaudu kuin uimarannalle, ota mukaan snorkkelit, rantapallot, jne – mutta järjestä tapahtuma jonnekin, missä ei ole rantaa lähimaillakaan. Keskustassa uimapuku saattaa vaatia rohkeutta 😉
  • Kaikki tuo oman lipun ja heiluttaa sitä
  • Pukeudu mustiin ja leiki ninjaa
  • Tunnusta väriä – Vedä päälle oman suosikkijoukkueesi värit mobia varten
  • Järjestä jouluaiheinen miitti – keskellä kesää. Laulakaa joululaulu yhdessä! Kohta on jo joulu kuitenkin.
  • Saavu paikalle roomalaisessa toogassa – voi rajoittaa osanottajien määrää
  • Esitä lavastettu hääseremonia – valmistele itse seremonia ja miittivieraat voivat pukeutua juhla-asuihin.
  • Tuo soitin ja pyydä osallistujia tuomaan soittimia myös – yrittäkää porukalla soittaa jotain yksinkertaista yhdessä
  • Tee tapahtumasta koiraystävällinen – ota mukaan herkkuja joita voi jakaa koirakavereille
  • Kokoonnu tunnetun patsaan luo ja matki sen asentoa täydellisesti porukalla.

Ja lopuksi vielä tärkeä muistutus: muista lähettää miittikuvauksesi tarkistettavaksi vähintään kaksi viikkoa ennen tapahtumaa!

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.