Geojoulukalenteri – luukku 22

Sehän on tänään vuoden synkin päivä eli aurinko on pisimpään horisontin alapuolella. Tietysti jossain päin Suomea se ei nouse (eikä ole hetkeen noussut) enää ollenkaan. Mutta nyt mennään sitten tästä eteenpäin kohti kevättä ja valoa. Tietysti voisi se talvikin tulla nyt ensiksi. Joka tapauksessa tänään on vuorossa geojoulukalenteri – luukku 22.

Pussukasta löytyi pulttikätkö. Mitäs sanoo raati?

Kommentit

K (4 vuotta): En osaa kertoa mikä se on. Logivihko oli sisällä. Tämä on kätkö! Aika pieni kätkö. Tänne ei kyllä mahdu vaihtareita. En kyllä löytäis tällaista. En välttämättä näe tätä, kun on ulkona niin pimeääkin. Hyvä kätkö olisi kyllä. (A: Löytääköhän tonttu tämän kätkön?) Yleesnä ne ei ole geokätköilijöitä (K nauraa). Laittaisin tämän pultin kiven alle tiilen taakse. Sieltä ei kauheen moni sitä löytäis.

A: Hieno pulttikätkö. Kohta on joka puolella Suomea pultteja paikat täynnä, kun on avattu kalentereita. Ei ole mitään kantta? Logi on täällä vaan ihan pelkästään. Pitää muistaa oma kynä tällaisella kätköllä. Onneksi kalenterista on niitä tullut useampi.

Pultinpääkätkö tosiaan tuli luukusta. Ei ehkä se perinteisin malli, joka muistuttaa pulttia vaan tässä vain se mutteriosa. Monissa paikoissa tämän tyyppisiä muttereita näkeekin, joten tämä varmasti hienosti sulautuu sopivaan ympäristöön. Purkissa on tasaisella pinnalla voimakas magneetti, jonka avulla tämä kiinnittyy metalliin kivasti.

Logikirjan ratkaisu on tosiaan vähän outo, kun logi jää kosteuden ja veden armoille. Logivihko ei ole edes vedenkestävästä paperista. Eli vamaan tällaiseen saa olla logia vaihtamassa kohtalaisen tiheään. Toisaalta suosituilla paikoilla piskuinen logirulla täyttyy muutenkin nopeasti.

Tämä oli ensimmäinen tuote, jossa oli hintalappu valmiina. En tiedä, onko Kiven Alla-toimistolla vain jäänyt hintalappu irrottamatta. Mutta joka tapauksessa hintaa pultinpääkätköllä on Kiven Alla -kaupassa 6.90€. Kiinankaupasta en onnistunut tällaista pultinpääkätköä löytämään, joten pakko uskoa, että Kiven alla taitaa olla myös halvin vaihtoehto tässä tuotteessa.

Luukun arvo Kiven Alla -kaupassa: 6.90 €

Halvin hinta luukulle: 6.90€

Kalenterin arvo Kiven Alla -hinnoin yhteensä tähän mennessä 126,93 €

Halvin mahdollinen hinta tähän mennessä yhteensä: 92,08 €

Enää kaksi luukkua ja tämän vuoden joulukalenteri on käyty läpi. Mitähän aatonaaton luukusta tuleekaan?

Vuoden 2019 joulukalenteria käsittelevät kirjoitukset:

2 comments

    1. Joo ne on se syy, miksi päätettiin tehdä toisenakin vuonna joulukalenteri. Kerrotaan palaute K:lle, kunhan herää päiväunilta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.