Mitä tarkoittaa kun matkaaja on collectible? Näin estät muita grabbaamasta matkaajaasi

Onko sinullakin matkaaja, joka on tarra auton ikkunassa, leimasin, tatuointi tai geoipanan paidassa tai geokoiran kaulapannassa? Eli siis matkaaja, jonka haluaisit pysyvän sinulla ilman, että joku grabbaa sen sinulta. Matkaajasta onkin mahdollista tehdä sellainen, että sen voi vain merkitä nähdyksi (discovered it). Homma onnistuu siten, että ensimmäisenä matkaajasta tehdään collectible (=keräilykohde). Navigoi siis matkaajan kuvaukseen ja tarkista, että onko matkaaja jo valmiiksi merkitty collectibleksi (kuva 1).

Kuva 1 - Tarkista onko matkalaisesi collectible vai ei sen kuvauksesta. Jos ei ole, siirry editoimaan matkalaisen tietoja.
Kuva 1 – Tarkista onko matkalaisesi collectible vai ei sen kuvauksesta. Jos ei ole, siirry editoimaan matkalaisen tietoja.

Jos näin ei ole, klikkaa “Edit this trackable” muokataksesi matkaajan kuvausta. Muokkausnäkymässä State/province pudotusvalikon alla on valintalaatikko “Make this trackable collectible”. Laita rasti ruutuun ja tallenna muutokset (kuva 2.

Kuva 2 - Laittamalla rastin ympyröityyn ruutuun tulee matkaajasta keräilykohde (collectible)
Kuva 2 – Laittamalla rastin ympyröityyn ruutuun tulee matkaajasta keräilykohde (collectible)

Tämän jälkeen matkaajan Actions-valikkoon ilmestyy uusi toiminto “Move to Collection”. Valitse tämä ja paina “Go”-nappia (kuva 3). Tämän jälkeen muut eivät enää voi napata matkaajaasi mukaansa (Grabbed it -loggaus).

Kuva 3 - Collectible -tyyppisen matkalaisen voi siirtää kokoelmaan, jolloin sitä ei voi grabata.
Kuva 3 – Collectible -tyyppisen matkalaisen voi siirtää kokoelmaan, jolloin sitä ei voi grabata.

Nyt kun matkalainen on keräilyesine sitä ei voi muut kätköiljät napata matkaansa. Toisaalta sitä ei myöskään voi laittaa kätköön eikä käyttää kätkössä. Vain discovered -tyyppinen loggaus on mahdollinen. Collectible ei suinkaan siis tarkoita sitä, että joku muu voi matkalaisen pitää kokoelmissaan, niin kuin jotkut ovat erehtyneet luulemaan. Jos haluat siirtää matkaajan takaisin kiertoon, voi sen tehdä vastaavasti siirtämällä matkaajan takaisin omaan inventaarioon (inventory). Tämä onnistuu esim. oman profiilin Trackable collection -välilehdeltä (kuva 4) tai sitten matkaajan omalta sivulta action -valikosta kuten aiempi siirto kokoelmaan.

Kuva 4 - Keräilykohteeksi merkityn matkalaisen voi siirtää takaisin inventaarioon kokoelmasta, jolloin sen voi vaikka laskea liikkeelle.
Kuva 4 – Keräilykohteeksi merkityn matkalaisen voi siirtää takaisin inventaarioon kokoelmasta, jolloin sen voi vaikka laskea liikkeelle.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.