Suomen parhaat kätköt 2015

seppele2015Geocache.fi:ssä muutaman viikon käynnissä ollut äänestys on päättynyt ja vuoden 2015 parhaat kätköt ja miitit ovat selvillä. Tuloksia pääsee katsomaan täällä. Odotetusti Geopoly -sarja jyräsi äänestyksessä. Aika moni oli antanut äänensä koko sarjalle äänestämällä sarjan bonus-kätköä, joka siis äänestettiin vuoden parhaaksi kätköksi. Itse en ole bonusta hakenut, mutta sarjan muut kätköt kyllä. Voin vahvasti suositella sarjaa. Siinä saa päivän kulumaan stadia kierrellessä ja kätköt ovat laadukkaita järjestäen. Muutama täysosuma sarjasta löytyy ja yksikään kätkö ei ole pettymys. Vahva suositus tälle sarjalle!

Viime vuoden parhaan kätkön (Karhunpalvelus) tekijä jaut5, joutui taipumaan Geopolyn edessä ja sai tyytyä tänä vuonna kakkos- ja kolmossijoihin. Ei huono suoritus tämäkään, että kaksi kätköä on top 3:ssa! Jaut5:n kätköjä top kymppiin mahtui 3. jaut5:n kätköjä ei ole itse tullut haettua vielä, mutta ajatuksissa on tehdä jonkinlainen pyhiinvaellus katsomaan tämän mestarin kätköjä. Kuulemma ovat vallan mainioita!

Ilahduttavaa oli myös se, että yhteensä 1359 kätköä sai ääniä! Jos viime vuonna julkaistiin yli 10000 kätköä, niin yli 10 % niistä sai vähintään yhden äänen. Tämä on ilahduttavaa, koska se kertoo, että laatukätköjä tehdään edelleen. Ja paljon. Voisikin ajatella, että jos olisi etsinyt kaikki vuoden aikana julkaistut kätköt, niin melkein jokaiselle ääniä saaneelle kätkölle riittäisi suosikkipiste 🙂

Kätköttäjistä Mr. Geopoly vei ylivoimaisesti voiton 398:lla äänellä. Kakkosena tuli jaut5 256:lla äänellä. Pronssisijalla oli puolestaan copohontas & jomet. Yhteensä 645 eri kätköilijää sai ääniä mikä on aikas mukava määrä. Asiat on siis hyvällä mallilla, kun laadukkaiden kätköjen tekijöitä löytyy näinkin paljon.

Kuva 1 - Parhaat kätköt maakunnittain.
Kuva 1 – Parhaat kätköt maakunnittain.

Geopolyn ylivoima voi osin selittyä myös sillä, että koska sijainti pääkaupunkiseudulla on useiden kätköilijöiden lähellä, niin siksi ääniä kertyy. Tämä varmasti on osin totta ja syrjemmässä olevat kätköt voivat saada vähemmän ääniä. Mutta toisaalta ei tämä nyt ihan niin vakavaa kai ole ja onhan se Geopoly aivan huikea kokonaisuus. Tällaisessa äänestyksessä kuitenkin idea on nostaa esiin hyviä kätköjä suosikkipisteiden lisäksi. Äänestyksen tulokset ainakin itsellä toimivat kätköreissujen suunnittelun apuna. Saattaapa kesän kätköilyreissun suuntakin määräytyä tulosten perusteella aika pitkälti.

Hauska tilasto on myös “parhaat kätköt maakunnittain”. Tästä voikin suoraan katsoa mihin päin sitä kannattaa suunnata laatukätköjen perässä. Näyttäisi siltä, että Satakunnassa, Pohjois-Karjalassa ja Kaakonkulmalla löytyy suhteutettuna eniten “parhaita kätköjä”. Kuvassa 1 tosin on näkyvissä tilastot vain viime vuoden ajalta, joten hyvien kätköjen tiheys ei välttämättä paljastu tästä kuvasta.

Itse haluan kiittää kaikkia kätköjäni äänestäneitä. Tai oikeastaan miittejäni äänestäneitä. 2015 julkaistut kätköni eivät saaneet (ihan syystäkin) ääniä. Miitit sen sijaan näyttivät olevan ykkössijalla listauksessa kätkötyypeittäin. GIFF 2015 -miitti olikin saanut useammankin äänen, mikä kyllä lämmitti mieltä, koska siihen näin hieman vaivaakin. CITO:issa kilpailu ei taasen ollut kovin kovaa, joten ehkä keskinkertaisellakin CITO:lla tuossa pärjäsi. Sen voin luvata, että jos tänä vuonna taas tulee mahdollisuus näyttää GIFF -filmejä, niin Cinolassa nähdään!

Kiitokset kaikille äänestäneille!
Kiitokset kaikille äänestäneille!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.