Uusi toiminto geocaching.com:ssa: Lukitse matkalainen

Kuva 1 - Matkalaisen kuvauksen lukitus onnistuu matkaajan sivulta action-valikosta.
Kuva 1 – Matkalaisen kuvauksen lukitus onnistuu matkaajan sivulta action-valikosta.

Kaikessa hiljaisuudessa Geocaching.com on tuonut uuden toiminnallisuuden matkalaisten hallintaan. Taustalla on ajatus siitä, että geocaching.com ei kannusta loggaamaan matkalaisia, jos matkalaista ei ole fyysisesti itse nähnyt. Jos matkaajan koodi on ollut näkyvillä, vaikkapa jossain valokuvassa on mahdollista, että suuri joukko ihmisiä yrittää logata matkalaisen nähdyksi. Tästä tietysti seuraa se, että sähköpostilaatikko menee tukkoon tulvivista viesteistä.

Tulvan voi nyt estää uuden lukitustoiminnon avulla. Matkalaisen sivulta Actions-valikosta voi valita “Lock”, jolloin matkalaisen kuvaus menee lukkoon (kuva 1). Toiminto pitää kuitenkin varmistaa vielä aukeavasta näkymästä (kuva 2).Tämä tarkoittaa sitä, että matkalaista ei voi logata enää nähdyksi. Näin voi estää feikkiloggaukset ja sähköpostitulvan. Jos uskoo, että tilanne on rauhoittunut voi kuvauksen taas avata “Unlock” -toiminnolla.

Kuva 2 - Lukitus pitää vielä varmistaa valitsemalla Agree.
Kuva 2 – Lukitus pitää vielä varmistaa valitsemalla Agree.

Jos feikkiloggauksia matkaajaan alkaa tippua kannattaa varmistaa, ettei matkalaisen kuva ole näkyvissä jossain matkalaisesta otetussa kuvassa TB:n sivulla. Feikkiloggaukset voi tietenkin poistaa kuvauksesta, joskin tämä on aika työlästä, koska loggaukset joutuu poistamaan yksi kerrallaan. Jotkut muuten tiettävästi koittavat syöttää satunnaisia matkaajankoodeja ja logata näitä nähdyiksi.

Aiheesta myös Groundspeakin help centerissä.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.